Як обрати якісний відрізний круг: поради від Ataman
24.09.2024

Як обрати якісний відрізний круг: поради від Ataman

В процесі обробки металу використовується безліч витратних матеріалів, де найбільш популярними з них є відрізні круги. Якісні екземпляри відмінно справляються з розкроюванням листового металу, зачисткою зварювальних швів, різанням металевих стрижнів, дроту, кузовів машин та багатьма іншими завданнями. Наша ціль – дізнатись, як обрати відрізний круг, щоб робота ним виконувалась швидко і ефективно, а ви при цьому не витратили зайвих коштів. 

Перед тим, як давати певні рекомендації з вибору відрізних кругів, слід визначити, який же він – якісний відрізний круг. За даними соціологічних досліджень, переважна більшість опитаних майстрів, які щоденно працюють відрізними кругами, вважають, що якісний круг повинен відповідати трьом основними параметрам: 

  • Міцність - забезпечується найкращим співвідношенням клею, в ролі якого в основному виступає органічна бакелітова зв’язка, та армованої сітки зі скловолокна. 
  • Зносостійкість - досягається за рахунок оптимальної пропорції в складі круга абразивних матеріалів та в’яжучих смол. 
  • Безпека - збалансованість, яка визначається рівномірністю висоти круга по всьому його радіусу і досягається шляхом рівномірного розподілу абразивної маси при виготовленні кругів та відмінною технологією пресування. 

Таким чином, можемо зробити висновок, що якісний відрізний круг – це оптимальне співвідношення абразивного матеріалу, склеюючої суміші та армованої сітки, де досягнута ідеальна пропорція міцності, зносостійкості, продуктивності та збалансованості. 

Як знайти надійного виробника? 

Знайти виробника високоякісних відрізних кругів не так вже й складно, достатньо придивитись за вподобаннями досвідчених користувачів. Протягом останніх 16-ми років найпомітнішим гравцем на ринку є ТМ «Ataman», яка утримує перше місце за обсягом продажів абразивних кругів в Україні. Завдяки доступній ціні і високому рівню якості круги «Ataman» обирають як ті, хто користувався дорогими професійними брендами, так і ті, хто до цього використовував дешевий ширвжиток. 

Така популярність в першу чергу пояснюється унікальним складом абразивного зерна кругів та особливостям виготовлення: 

  • Круг складається на 95% з оксиду алюмінію і на 5% з оксиду цирконію, що підвищує його міцність і зносостійкість. 
  • Комбінація розміру абразивного зерна і твердості зв'язки забезпечує великий ресурс і високу швидкість обробки металу. 
  • Шорстка торцева поверхня круга на 40-60% знижує температуру в робочій області та забезпечує ідеально рівний різ без задирок. 
  • Зміцнення круга двошаровим скловолокном гарантує 100% безпеку при роботі з кругом і максимально можливу кількість різів. 
  • Відмінне балансування забезпечує комфортну роботу без стуків і вібрацій. 

Крім того, за весь цей час круги «Ataman» залишаються найдешевшою пропозицією на ринку. Незважаючи на те, що на ринку постійно з’являються дешеві бренди-одноденки, вартість одного різу кругом «Ataman» – мінімальна. Втім, досягнення такого успіху серед користувачів не зупинило процес покращення технології виробництва кругів "Ataman". 

Сподіваємося, що дані рекомендації допоможуть вам при виборі. 

Вдалої, швидкої та безпечної вам роботи! 

Останні новини